
נולד להנהיג: סינון וניקיון בית הניבחרים
דוגמא לסינון מוצלח: המפולות בבורסה ניגרמו מיכך שהבנקים שיכנעו את הציבור הממוצע ליקנות מניות. מה שהבנקים לא רצו להיות מודעים אליו: השכירים רוצים *הבטחת רווחים*. בכל מיקרה של חוסר ביטחון - הפסד כלשהו; יזדרזו לימשוך מייד את כל כספם: מפולת. אני זוכר שזה קרה פעמיים, ובשתי הפעמים הבורסה ניסגרה.
כדי שהנואש לבטוח לא יגרום נזק לציבור הצועד באומץ למחר שונה, הבנקים פירסמו ידיעות על כך ש"בתקופה הזו הבורסה מסוכנת". למיקרה שהשכיר מוכן להפסד פירסמו גם את הידיעה "הרווחים ניצברים לאורך זמן" (אים תחזיק במניות מספיק זמן אז ברוב המיקרים תרוויח). יתכן שהנואש לביטחון שמוכן ליספוג הפסד לא יהיה מוכן לחכות עד שיראה רווח, ולכן נסוג.
בזכות שני הסינונים לעיל אין יותר סכנות למפולת - נואשות המשקיע הקטן ל"בטוח" לא ישפיע על הצועד באומץ למחר שונה!>>מתי יהיה סינון שכזה גם ליום הבחירות?

רוב הציבור בוחר בטוח בילבד: במקרה הישראלי מדובר בהוספת מיסים חדשים, העלאת קיימים והגדלת העונש ה*פלילי* על אי תשלומם. אתם באמת רוצים קובעי המדיניות שיוסיפו מיסים חדשים ויגדילו קיימים רק כי זה מכריח הישארות במסגרת בה אומרים לכם "לעשות"?!
הסינון הקיים: למיפלגה אסור לישלול את קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. קראתי על כוונה לתת זכות הצבעה לעולים חדשים רק אחרי שהייה של שלושה חודשים בישראל: אים יהודי עולה לישראל ולמחרת יש בחירות - את חושבת שהוא יידע למי להצביע?
הסינון הרצוי: כפי שמופיע בכללים אלו. הכנסת הסינון לפועל תיגרום לכך שכל המצביעים יענו על התנאים הבאים:
1) מבינים שהם *לא* מצביעים בתחרות "נולד להנהיג": יבחרו במנהיג שפועל קודם לטובת כלל הציבור, לא במי ש(סגנו) עושה עכשיו הכי הרבה רעש: כל מי שהדבר היחיד שקובע לו הוא "מביע רגשות" בכלל, ללא קשר לקיומו של מצע בפרט: לא יקבל זכות הצבעה.
2) מבינים הבנה מלאה שמה שמכניסים לקלפי זה בדיוק מה שמקבלים במציאות - כל אלו שנותנים לרגש הפחד לנהל את חייהם: הולכים אוטומטית לפתק שהם `רגילים אליו` ללא קשר למיפלגה שעודדו בפומבי, "מהבטן", ואח"כ באמת ובתמים מצפים מימנו "להיתחלף בתוך המעטפה", וכשמסבירים להם (שוב) שאין דבר כזה, אז מצפים מהמיפלגה לה הצביעו "להישתנות לפי מה שאופנתי עכשיו"; פשוט לא יכללו בפינקס הבוחרים.
3) כשהמצביעים ירצו לשנות גם יצביעו בהתאם. כל מי שרואה *בעצם ההכרזה* את העשיה כולה - כל מי ש"נותן את ההרגשה שהולך לדבר בהכרזות על להיתכוון לעשות", כאשר שיא `עשייתו` זה להגיע רגע לפני עשיה בפועל, וכל מי שבאופן קבוע מחליט שלא להחליט: פשוט לא יקבל זכות הצבעה. כנ”ל לגבי `אני בעד 1 אבל מצביע 2`.
4) כל המצביעים יבינו שיש טעם להשתתף - מי שמפחד משינוי האתמול לא יוציא את החשק כי לא יורשה להישתתף בתהליך קבלת ההחלטות: יהיה טעם להצביע כי המצב כן יוכל להישתנות בבחירות הבאות!!
-כל אלו שכבר עשרות שנים מחליפים בין אותן שלוש מיפלגות ולא מרוצים מהן ולא יצביעו לרביעית כלשהי; *פשוט* לא יורשו להצביע.
-מי שממחזר את האתמול ויהי מה, ללא כל קשר לצרכיו האישיים - משמר מצב שהוא לא מרוצה מימנו: לא יורשה להצביע.
המיקרה הלבנוני: חיזבל`ה לא יקבל מושבים בבית הניבחרים כי כל מי שמצביע רק לבטוח שדופק אותו או שהוא לא מצביע, פשוט לא יכלל בפינקס הבוחרים.
המיקרה הסיציליאני: כל הזקנות שמרוצות מ*עצם הגעת המדים* (בכל פעם שהמאפיה עושה קצת רעש), פשוט לא יורשו להצביע. זכות ההצבעה, לפחות באי סיציליה, תינתן רק למי שלא מפחדת מהמחר, לא משנה בכלל עד כמה "לא מוכר" זה אינו-לא-בילתי בטוח.
5) כל המצביעים יצרו ממשלה ממיפלגות המיתמחות בעשיה בילבד: עושות לטובת כלל מצביעיהן ללא קשר לאתמול הבטוח. בשום מיקרה לא מאלו שהדבר היחיד שמעניין אותן זה רק להרדם בעמדות המפתח שכבשו לעצמן (ולעזאזל אלו שלא מימנו אותן).
6) כל המצביעים יבחרו רק נקיים, כך שלא ניצטרך ליבדוק אותם. עפ"י תאוריית "החלונות השבורים”: מי שמקיים את מילתו לבוחר הוא נקי כפיים, בעוד שממחזר האתמול הבטוח רגיל לעבור על החוק.
7) יזכרו את היתנהגותו הקודמת של הפוליטיקאי גם אם עברה למעלה מחצי שנה וגם יצביעו בהתאם.
העיקר שהניבחר מקיים: אים המועמד מציג ניסיון בהצעות חוק - הוא איש וועדות. אים הוא מציג ניסיון בשטח - הוא אישטח.
אים המצע שלו הוא "אני יכול לסדר לך" - הוא מבטיחן: העבריינים רק הורסים - מגיעים רק למקומות בהם לא צריך להיתאמץ. `סתכל על הירשזון (נחשד בשחיתויות): עזב את מיפלגתו הקודמת וקיבל תיק בכיר. אתה יודע מדוע עשה סיכון מחושב? רק כי ידע ש<שקר כלשהו> מובילה בסקרים, הוא בעשיריתה הרישונה וזה מספיק לקבלת תיק בכיר!! הוא לא היה צריך להיתאמץ - הוא לא היה צריך להוכיח עשיה: הבוחרים הצביעו למיפלגתו רק כי עכשיו היא בטוחה (הקול לא יילך לאיבוד), ואח"כ 'מיתפלאים' למה לא אכפת לו! לכן הם חייבים לעוף מהקלפי!