
שימוש נכון במשכורת:
1. נגיד שאת מרוויחה 5000 ש"ח לחודש (הכל נטו). המשכורת ניכנסת ב9 והחיובים (כ"א וה"ק) ב15.
2. עד עשרה אחוזים לא מרגישים: בין העשירי לארבעשרה את מסדרת הוראת קבע שמכניסה 500 ש"ח לפיקדון כלשהו או לתוכנית חיסכון. 10% חיסכון מהמשכורת כל חודש יביא לכך שבסוף השנה תיהיה לך משכורת נוספת+: 500*12=ששת אלפים שקלים נטו!
3. עם המשכורת הנוספת הזאת אפשר להשקיע (לא להוציא סתם על שטויות). את יכולה להרשות זאת לעצמך כי מדובר בכסף פנוי :-) : יש לך שנה שלמה לתכנן מראש במה תשקיעי (ובדרך משכורתך מתכווצת ל-4500 ש"ח).
4. 10% מ4500 זה 450, איתם שוכרים יועץ מס \ רו"ח \ הנה"ח שעוזר לצמצם בהוצאות המס.
5. בסופו של דבר משכורתך בפועל הינה 4050 שקלים וזה הסכום המיועד להוצאות לרבות תשלום חשבונות.
6. אם קודם תשלמי חשבונות לא ישאר לך ממה לחסוך (כן זה כזה קסם). אם תפרישי לחיסכון יותר מ10% לא ישאר לכל השאר.
הדרך לעצמאות כלכלית
בתי השקעות:
ככל הידוע לי הריבית על העו"ש היא פריים פחות 2%, הסכום לא משנה (כסף ללא פעילות כלל מקבל את הריבית הזו).
ההשקעה מורכבת יותר מאשר "תן לנו את הכסף שלך ונעשה טובה שנשלם לך עליו ריבית": כאן אתה *מפעיל* את הכסף שלך, ברמת הסיכון בה תבחר. תנאי ההשקעה מישתנים עפ"י מה שבחרתה.
לא להקשיב לבנק: הריבית על האג"חים והמק"מים גבוהה יותר אצל בתי ההשקעות, וזה אחרי מס!
אין `דמי אחזקה`. הכסף של בתי ההשקעות נימצא בבנקים.
את כל שאר הפרטים הטכנים תוכלקבל כשתגגל "בית השקעות".
כשאת ממירה ממטבע למטבע את משלמת עמ` המרה שיכלה להחסך מימך אים ההית משקיעה ישירות במטבע המקומי. למשל לשכר הדירה יש נטייה להיקבע בדולרים אך משולם בפועל בשקלים, כלומר המרה מדולרים לשקלים הינה ביזבוז - כדאי להחזיק מראש שקלים: כך השקעתך לא תיפגע. אם את בכ"ז רוצה לשלם במטבע זר כדאי שעמ` ההמרה תשולם ע"י מקבל התשלום.
חזירים קפיטליסטים בשיתוף חולי שליטה היסטריים מוכרים את ה*רעיון המופשט* "כסף": תמורת התאוריה שנקראת "כסף", הם באמת קונים את חיי מקיים השיגרה, אם שכיר ואם פועל: תמורת הלוואה שהחזרתה תמשך כל החיים, העובד באמת חייב לקיים שיגרה שהוא שונא (סדר יום מחוץ לביתו). גם *אם* יש לו זמן לחשוב על הכנסה פאסיבית, הוא באמת יעדיף לנצל את הזמן הזה למנוחה.
>>טיפ קריטי: זול יותר לשלם הרבה בפעם אחת לבעל מקצוע, מאשר לשלם המון פעמים קצת פרוטקשן לממשלה. יועץ מס חוסך בתשלום מס - בהתקיים תנאים מסויימים הוא יכול לייעץ לך כיצד לשלם פחות מיסים. הוא מלמד אותך פעם אחת ויותר את לא חייבת לישכור אותו אלא עושה הכל בעצמך. לדוגמא: תשלום אחד של 150 ש”ח ליועץ מס יכול לחסוך לך המון מיסים קטנים של 100 ש”ח.רואה חשבון יכול לעשות יותר דברים ובשל כך יקר יותר. הנה"ח יכולה לעזור לאומנותיים (add וכו').הפגישה הרישונה אמורה להיות בחינם.
ההבדל הגדול מאוד בין מעמד גבוה למעמד בינוני-גבוה ומטה: מעמד גבוה עושה בלי לפחד וגם מבין בהוצאות, ומעמד בינוני-גבוה ומטה עסוק בלפחד ויודע רק להרוויח.
הבדל משמעותי נוסף: המעמד הגבוה *משתמש* בחסכונות חייו כדי לקנות השקעות, ואילו מעמד בינוני-גבוה ומטה שומר את חסכונותיו ל'יום סגריר'.